Corona en Vaccinatie

Maak uw keuze in vrijheid, wees goed geïnformeerd!

In 2018 zijn er in 18 weken bijna 10.000 mensen in Nederland gestorven aan de griep. Is dat ooit groot geëtaleerd? Door corona was het sterftecijfer na 10 maanden bijna 11.000 waarbij het niet zeker is of de sterfte geheel aan Covid-19 toe te schrijven valt of mede aan een onderliggende ziekte. Elk jaar tijdens de griepperiode sterven duizenden mensen en nemen de intensive care opnames toe. Mensen met een zwakkere gezondheid zijn natuurlijk kwetsbaar maar dat is met elke griep het geval. Is corona wel gevaarlijker? Het percentage dat geneest van corona is meer dan 97%.

Vanaf juli 2020 zijn het aantal besmettingen zichtbaarder geworden door het vele testen met een test waarvan de betrouwbaarheid ter discussie staat, maar met deze curve ging het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen niet evenredig mee. Ook is er geen tekort ontstaan aan IC-bedden. De meeste mensen hebben corona doorgemaakt als een lichte of zwaardere griep waar het afweersysteem alleen maar sterker van wordt. Moest de maatschappij op slot? Is de schade die daardoor ontstaan is voor de mensen die het betreft te verantwoorden? Is de angst die gezaaid wordt reëel? Is vaccinatie voor gezonde mensen de oplossing of is dat het versterken van het immuunsysteem door de COVID-!9 infectie, als deze zich voordoet, door te maken?

Het immuunsysteem (het eigen afweersysteem tegen ziektekiemen) verzwakt steeds meer mede door het gebruik van vele antibiotica en symptoom onderdrukkende medicatie maar ook door vaccinaties. Voeger bestond een vaccin uit afgezwakte ziektekiemen met als doel het aanmaken van antistoffen. Nu, in het COVID-19-vaccin, is de werkzame stof het mRNA dat in ons lichaam leidt tot de synthese van een menselijk spike-eiwit, een spike-eiwit opgebouwd uit onze eigen stoffen. Men heeft geen idee wat dit spike-eiwit dat wezensvreemd is aan onze eigen eiwitten, op korte en lange termijn gaat doen in ons lichaam. Heeft het menselijk spike-eiwit dezelfde uitwerking als het dierlijk spike-eiwit van het COVID-19 virus, dat deel van het virus dat onze cellen openbreekt? Het mRNA verdwijnt weliswaar uit ons lichaam maar de vorming van het spike-eiwit blijf doorgaan. Ondanks dat er geen verantwoord onderzoek is gedaan (normaal staat daar 5 tot 10 jaar voor), wordt het vaccin toegepast.

 

 

Het is niet bewezen dat het immuniteit gaat opleveren, maar de schadelijke bijwerkingen die kunnen gaan optreden zijn groot.

Het COVID-19-vaccin zal de mens verder verzwakken waardoor de mens vatbaarder wordt voor de varianten van het virus met waarschijnlijk meer sterfte tot gevolg (let wel niet omdat het virus gevaarlijker is maar omdat de gevaccineerde mens zwakker wordt). In het document van het WHO n.a.v. een schrijven van het FDA over de mogelijke ernstige bijwerkingen van dit vaccin staan met name aandoeningen die het bloed en centrale zenuwstelsel betreffen. Omdat deze ernstige bijwerkingen mogelijk pas later gaan optreden en daardoor in het kortdurend klinisch onderzoek nog niet voldoende konden worden aangetoond, hoeven deze niet vermeld te worden op de bijsluiter (volgens een medisch specialist van Phizer).

Vaccinatie is niet direct verplicht maar als iemand ervoor kiest om niet gevaccineerd te worden, beïnvloedt dat zijn functioneren in de maatschappij omdat door opgelegde maatregelen het niet meer mogelijk is volledig vrij deel te nemen aan de samenleving. Maar als er geloof is in de werking van vaccinatie, waarom is er dan angst voor mensen die niet gevaccineerd zijn? Ook degene die gevaccineerd is, kan nog altijd het virus overbrengen. Vaccineren ter bescherming van de ander is een drogreden. De keuze om wel of niet het vaccin te nemen zou iemand goed geïnformeerd en zonder sancties in vrijheid moeten kunnen maken. Is het nog wel mogelijk in vrijheid te kiezen?

Is de verwijdering die in deze tijd tussen zieke en niet zieke mensen en tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen ontstaat de juiste weg? Is een liefdevolle toenadering niet juist het goede en genezende pad? Laat 2021 het jaar zijn van individuele kracht, bewustzijn, vrijheid (een groot verworven recht) maar bovenal liefde voor elkaar. Dan zal het tij keren…

In de volgende video zie je wat artsen zeggen.

Marjon Brinkgreve

Januari 2021