Corona en Vaccinatie

Maak uw keuze in vrijheid, wees goed geïnformeerd!

In 2018 zijn er in 18 weken bijna 10.000 mensen in Nederland gestorven aan de griep. Is dat ooit groot geëtaleerd? Door corona is het sterftecijfer na 10 maanden bijna 11.000 waarbij het niet zeker is of de sterfte geheel aan Covid-19 toe te schrijven valt of mede aan een onderliggende ziekte. Elk jaar tijdens de griepperiode sterven er duizenden mensen en nemen de intensive care opnames toe. Mensen met een zwakkere gezondheid zijn natuurlijk kwetsbaar maar dat is met elke griep het geval. Is corona wel gevaarlijker? Het percentage dat geneest van corona is meer dan 96%. Ontstaat een tekort aan zorgpersoneel door de wijze (angst voor besmetting) waarop we met corona en dus met de mensen die ziek zijn omgaan? Vanaf juli 2020 zijn het aantal besmettingen zichtbaarder geworden door het vele testen met een test waarvan de betrouwbaarheid ter discussie staat, maar met deze curve gaat het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen niet evenredig mee. De meeste mensen maken corona door als een lichte of zwaardere griep en daar wordt je afweersysteem alleen maar sterker van. Moet de maatschappij op slot? Is de schade die daardoor ontstaat voor de mensen die het betreft te verantwoorden? Is de angst die gezaaid wordt reëel? Hopelijk blijven wij zelf nadenken over wat ons overkomt en gaan we niet teveel mee met wat ons gezegd en opgelegd wordt.

Ons immuunsysteem (ons eigen afweersysteem tegen ziektekiemen) verzwakt steeds meer mede door het gebruik van de vele antibiotica maar ook door alle inentingen die plaatsvinden. En nu gaan we inenten tegen corona. Voeger kreeg je als vaccin afgezwakte ziektekiemen. Je eigen lichaam werd zo gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen. Nu worden we ingeënt met stoffen die o.a. een verandering teweeg brengen aan het menselijk eiwit en ons DNA beïnvloeden (zie site van het RIVM waarbij wordt verwezen naar het CBG, College ter Beoordeling van Geneesmiddelen). De meeste mensen zijn hier niet van op de hoogte. Dit type van vaccinatie (of beter gezegd genetische modificatie) is in deze vorm niet eerder gebruikt. En ondanks dat er geen verantwoord onderzoek is gedaan (normaal staat daar 5 tot 10 jaar voor), wordt het vaccin al toegepast.

Het is niet bewezen dat het immuniteit gaat opleveren, maar de schadelijke bijwerkingen die kunnen gaan optreden zijn groot.

Het zal ons immuunsysteem verder verzwakken waardoor je vatbaarder wordt voor de varianten van het virus met waarschijnlijk meer sterfte tot gevolg (let wel niet omdat het virus gevaarlijker is maar omdat je zwakker wordt). In het document van het WHO n.a.v. een schrijven van het FDA over de mogelijke ernstige bijwerkingen van dit vaccin staan met name aandoeningen van ons centrale zenuwstelsel te lezen. Omdat deze ernstige bijwerkingen mogelijk pas later gaan optreden en daardoor in het kortdurend klinisch onderzoek nog niet voldoende konden worden aangetoond, hoeven deze niet vermeld te worden op de bijsluiter (dit werd mij telefonisch uitgelegd door een medisch specialist van Phizer).

Vaccinatie is niet direct verplicht maar als je ervoor kiest om niet gevaccineerd te worden, gaat dat jouw functioneren in de maatschappij beïnvloeden omdat je niet meer volledig kan deelnemen aan de samenleving. Maar als je gelooft in de werking van vaccinatie, waarom is er dan angst voor mensen die niet gevaccineerd zijn? De keuze om wel of niet het vaccin te nemen zou je goed geïnformeerd en zonder sancties in vrijheid moeten kunnen maken. Is het voor ons nog wel mogelijk in vrijheid te kiezen?

Is de verwijdering die in deze tijd tussen mensen als remedie wordt ingezet de juiste weg? Is een liefdevolle toenadering niet juist de grote genezende kracht? Laat 2021 het jaar zijn van individuele kracht, bewustzijn, vrijheid (een groot verworven recht) maar bovenal liefde voor elkaar. Dan zal het tij keren…

In de volgende video zie je wat artsen zeggen.

Marjon Brinkgreve

Januari 2021